Ροζ Έρωτας 4

Η αλήθεια είναι ότι το κάθε παιδί είναι μοναδικό και ξεχωριστό. Σε κάθε παιδί ζούμε για πρώτη φορά συναισθήματα και αντιδράσεις. Όχι απαραίτητα δικές τους αλλά δικές μας.

Όταν η Χρύσα έμεινε έγκυος για δεύτερη φορά, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα αγαπούσα εξίσου με το Γιάννη και τη Χριστίνα-Ιφιγένεια. Όλα αυτά τα πρωτόγνωρα συναισθήματα θα είχα την ευκαιρία να τα ζήσω για δεύτερη φορά, από άλλη οπτική γωνία. Ό,τι λάθη είχαμε κάνει στο πρώτο παιδί, φαντάστηκα ότι θα είχα την ευκαιρία να τα διορθώσω στο δεύτερο. Για κάποιους από εσάς το δεύτερη έγινε τρίτη, τέταρτη κοκ… Και μπράβο σας!

Το πρώτο λάθος και το πιο σημαντικό, που δεν ήθελα να επαναλάβω ήταν να είμαι μην παρόν στη γέννα. Το έχουμε ξαναπεί ότι είναι λάθος να μην είμαστε δίπλα στην γέννηση και απλά να μας το φέρνουν σαν δειγματολόγιο στο πηρέξ. Είναι λάθος!!!! Για τα υπόλοιπα λάθη θα τα πούμε άλλη φορά.

Όσοι με ξέρουν καλύτερα, μου έλεγαν ότι τώρα που έκανα κόρη, θα με ισιώσει και ότι «κακά» είχα κάνει στους γονείς μου ή στη Χρύσα, θα τα πληρώσω πολύ ακριβά.

Πρέπει να παραδεχτώ και δεν το βρίσκω περίεργο ότι στην αρχή ήθελα περισσότερο το Γιάννη. Ίσως γιατί το Χριστινάκι μας ήταν λίίίίγο πιο γκρινιάρικο, ίσως γιατί ο Γιάννης ως νεογέννητο δεν μας «ενόχλησε» τα βράδια, ίσως γιατί δεν άντεχα ξανά όλο αυτό με τις πάνες, τις αποστειρώσεις κτλ. Εκεί που άρχιζε και ρέφερε η κατάσταση, ήταν όταν άρχιζε και με κοίταζε. Με κοίταζε με νόημα και τσαμπουκά. Με κοίταζε με αυτό το γυναικείο βλέμμα.. «ξέρω τί θέλω».

Και από τότε, δεν θα πω ότι τούμπαρε, αλλά ότι εξισορρόπησε την κατάσταση. Ο Γιάννης σιγά-σιγά δεν θέλει χουζουρέματα και φιλιά σε αντίθεση με τη Χριστίνα-Ιφιγένεια που έρχεται όλο και πιο συχνά σαν κουταβάκι στο κρεβάτι μας. Γατίσια νάζια (τα οποία υπό κανονικές συνθήκες σιχαίνομαι), επικές ατάκες και πολλά άλλα (που όσοι είστε κοριτσοπατέρες γνωρίζετε) έχουν φτάσει σε σημείο να την λατρεύω και να ομολογήσω ότι την έχω δαγκώσει!!! Από τα τρία στα τέσσερα, η αλλαγή είναι τρομερή και φαντάζομαι ακόμη δεν έχω δει τίποτε..

Και για μην αρχίσουμε τα στερεοτυπικά… #pinkisthenewblue!

Η γλυκούλα μου γίνεται πλέον τεσσάρων και η ζώη μας τώρα ξεκινάει!

Χρόνια σου πολλά!


Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Διαβάστε επίσης:

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *