Μία ιστορία αγάπης & προσφοράς

Ήταν τέλη του 2011, πριν γίνει «μόδα» η κοινωνική ευθύνη, όταν μπήκα σε μία συνάντηση με την PLAYMOBIL στην εταιρεία pr που εργαζόμουν τότε. Δε θυμάμαι πολύ καλά το brief αλλά μόνο ότι στο τραπέζι είχαν πέσει πολύ δημιουργικές ιδέες και προτάσεις για επικοινωνία. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν γιατί ένα τόσο μεγάλο brand, με θετικό αντίκτυπο και σχόλια ήθελε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης. Την απάντηση την πήρα όταν γνωριστήκαμε καλύτερα με την ομάδα του αγαπημένου brand.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Play & Give, το πρώτο κοινωνικό πρόγραμμα της PLAYMOBIL παγκοσμίως. Όταν λανσάραμε το πρόγραμμα και πήρα από τις πρώτες φιγούρες, σκεφτόμουν «τί να την κάνω… θα την κρατήσω αναμνηστική». Δεν είχα παιδιά, ούτε καν μου είχε περάσει από το μυαλό η πατρότητα, αλλά κάποιος είχε λειτουργήσει πριν από μένα για μένα

Εννέα χρόνια μετά και με δύο παιδιά, διαπιστώνω πόσο σημαντική είναι όχι μόνο οι συλλεκτικές φιγούρες αλλά και τα ίδια τα παραμύθια που τις συνοδεύουν. Παραμύθια που περνούν την έννοια της αγάπης, της προσφοράς και φυσικά της γνώσης. Εννέα χρόνια μετά, και το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, έχοντας προσφέρει χαρά και υποστήριξη σε χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και στα παιδιά του Συλλόγου “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”.

Φέτος, το PLAYMOBIL play & give φέρνει «στη ζωή» τους μύθους του Αισώπου οι οποίοι έχουν μεγαλώσει αμέτρητες γενιές προσφέροντας μια σειρά από χρήσιμα ηθικά διδάγματα που βοηθούν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών αλλά και της αντίληψης τους για τον κόσμο. Η νέα σειρά της PLAYMOBIL έχει σκοπό να κάνει αυτούς τους μύθους μία πιο ζωντανή εμπειρία και να συνδυάσει τη διαπαιδαγώγηση με τη γνωριμία της αρχαίας μας κληρονομιάς. Σ αυτό βοηθάει και το κλασικό βιβλιοπαραμύθι που ειδικά φέτος είναι μέσα στη συσκευασία.

Όμως εκτός από φετινό, έχει μεγάλη αξία να αναφερθώ και στα παλιότερα. Τί να πρωτοθυμηθώ. Τον ιππότη Καλόκαρδο & τη Νεράιδα Ελπίδα, το θαρραλέο πυροσβέστη και τη κτηνίατρο, την αξία του Νονού και της Νονάς, τους αγαπημένους μας Παππουδογιαγιάδες ή τους Θεούς του Ολύμπου.. Όλες οι συλλεκτικές φιγούρες μαζί με το συνοδευτικό παραμύθι από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου, «κρύβουν» μία μοναδική ιστορία αγάπης και προσφοράς. Γιατί το παιχνίδι δεν είναι μόνο ψυχαγωγία και διασκέδαση, είναι και η εκπαίδευση. Και η PLAYMOBIL ξέρει να το κάνει αυτό εδώ και δεκαετίες…

Για τους fans….
2012 – Η πριγκίπισσα και ο πειρατής
2013 – Η παραμυθένια Βασίλισσα & ο γενναίος Ιππότης
2014 – Ο ιππότης Καλόκαρδος & η Νεράιδα Ελπίδα
2015 – Η πιο ωραία δουλειά του κόσμου
2016 – Ο Δίας, η Αθηνά και η δύναμη της προσφοράς
2017 – Τα μαγικά του παππού και της γιαγιάς
2018 – Δεν είναι μαγικό
2019 – Η αξία του Νονού και της Νονάς

Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *