Δεν έχουμε internet

Μια είναι η φράση που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στο σπίτι μας αυτές τις ημέρες: «Μαμααααα, δεν έχουμε internet!!».

Ή αλλιώς: «Από την εποχή που χρονομετράγαμε τη χρήση του τάμπλετ, στην εποχή του κορωνοϊού που παρακαλάμε να δεί άλλο ένα βίντεο για να προλάβουμε να δουλέψουμε, να μαγειρέψουμε, να ξεκουραστούμε…»

Το ίντερνετ έχει γεμίσει με ιδέες για χειροτεχνίες, δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες μέσα στο σπίτι! Και οι μαμάδες με τύψεις.. που πρέπει να προλάβουν τις δουλείες του σπιτιού και του γραφείου και ταυτόχρονα να είναι δασκάλες και ανιματέρ! Κάθε φορά που πέφτω πάνω σε κάποιο ευρηματικό άρθρο με προτάσεις για παιχνίδια ή κατασκευές αναρωτιέμαι: «Αυτοί που τα γράφουν, έχουν όντως παιδιά;».

Πρώτον, εμείς στο σπίτι μας δεν έχουμε σχεδόν κανένα απο τα υλικά που «βρίσκονται σε κάθε σπίτι» και δεύτερον οι περισσότερες κατασκευές απαιτούν τον ενήλικα να φτιάχνει και το παιδί απλά να κοιτάει. Οπότε, γιατί να μην δείξω κατευθείαν το βίντεο στο παιδί αλλά να πρέπει να το κάνω εγώ; Που δεν θα το κάνω και καλά;;

Γι’ αυτό λοιπόν εμείς φέραμε την επανάσταση στο σπίτι μας! Δεν κάνουμε περίτεχνες κατασκευές.. ζωγραφίζουμε οτι μας κατέβει στο κεφάλι. Για παράδειγμα προχτές βάλαμε μουσική στη διαπασόν και ζωγραφίσαμε με νερομπογιές μακαρόνια – αυτά τα υλικά είχαμε άλλωστε σπίτι μας! Δεν φτιάξαμε κανένα χάρτη χαμένου θησαυρού. Κρύβουμε αντικείμενα και φωνάζουμε «Κρύο» ή «Ζεστό». Βάζουμε χρονόμετρο και στρώνουμε ο καθένας το κρεβάτι του για να δούμε ποιός θα το κάνει πιο γρήγορα. Παίζουμε κρυφτό μέσα στο σπίτι. Στέλνουμε «6» και πάμε βόλτα στη γειτονία σχολιάζοντας τα διπλανά σπίτια…

Αλλά πάνω από όλα, βαριόμαστε! Και τηλεόραση βλέπουμε, και τάμπλετ παίζουμε και δεν έχουμε καθόλου τύψεις! Γιατί η φυσιολογική μας ζωή έχει τέτοιο τρέξιμο και γρήγορους ρυθμούς που δεν έχουμε την πολυτέλεια να βαρεθούμε!


Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Διαβάστε επίσης:

Comments

comments

About Μάρτζη Ανυφαντάκη

Μαμά της Ιόλης! Όχι από τις κλασσικές μαμάδες.. αλλά από αυτές που δεν μαγειρεύουν! Τα απογεύματα μου είναι γεμάτα βόλτες και δραστηριότητες με την Ιόλη ενώ τα πρωινά αφιερώνομαι στο “άλλο μου παιδάκι” το www.teleioparty.gr και πλέον το www.teleioplayroom.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.