7 τραγούδια για μπαμπάδες

Ταινίες…βιβλία…θεατρικά…ποιήματα… Πηγή έμπνευσης για πολλά ήταν ο πατέρας. Αυτή τη φορά όμως ας δούμε κάποια κλασικά rock τραγούδια οι στίχοι των οποίων λένε πολλά για τον πατέρα.

Καλή ακρόαση λοιπόν!

1. Cat’s in the Cradle (Harry Chapin)

Πρόκειται για ένα τραγούδι το οποίο μιλάει για τα μαθήματα της ζωής τα οποία αργήσαμε να τα μάθουμε. Οι στίχοι είναι βασισμένοι σε ένα ποίημα της γυναίκας του Chapin σχετικά με την απουσία του καλλιτέχνη κατά τη γέννηση του γιου τους. Κατά πολλούς αποτελεί μία υπενθύμιση της μάχης μεταξύ καριέρας και οικογένειας.

2. My Father’s House (Bruce Springsteen)

Το “αφεντικό” της Rock μουσικής είχε μία μάλλον εξ’αποστάσεως σχέση με τον πατέρα, ενώ εκείνος μάλλον δεν ήταν και πολύ ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας ο γιος του να ακολουθήσει την κλίση που είχε προς την μουσική. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτό το τραγούδι

3. Rooster (Alice in Chains)

Rooster ήταν το ψευδώνυμο του Cantrell, κιθαρίστα του συγκροτήματος, και το οποίο του το είχε είχε δώσει ο πατέρας του, βετεράνος του Πολέμου του Βιετνάμ. Το τραγούδι αυτό είναι η αντανάκλαση μίας εμπειρίας που στιγμάτισε και τους δύο πάρα πολύ.

4. My Father’s Eyes (Eric Clapton )

Ο Clapton δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του. Και αυτό είχε σοβαρό αντίκτυπο στη σχέση που ανέπτυξε ο ίδιος με τον γιο του. Μέσα στα μάτια του γιου του έβλεπα πράγματα που μάλλον θα έβλεπε και ο πατέρας του στα δικά του…

5. Bridge Over Troubled Water (Simon and Garfunkel)

Το τραγούδι μιλάει για την ιστορία ενός πατέρα που κρατάει το χέρι του παιδιού του στα βήματά του μέσα στη ζωή. Οι Simon & Garfunkel μας λένε ότι η υποστήριξη του πατέρα προς το παιδί πρέπει να είναι συνεχής και οδηγός σε αυτή πρέπει να είναι ότι όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν μόνο παρέα.

6. Teach Your Children (Crosby, Stills, Nash & Young)

Ο Graham Nash έγραψε αυτό το τραγούδι αναφερόμενος στην προβληματική του σχέση με τον πατέρα του. Καταπληκτική μουσική και μοναδικοί στίχοι από κάποιους εκ των καλύτερων μουσικών παγκοσμίως.

7. Father To Son (Queen)

Ο May, ιστορικός κιθαρίστας αυτού του κορυφαίου συγκροτήματος, έγραψε αυτό το τραγούδι θέλοντας να αφηγηθεί πως μιλάει ή πως νιώθει ένας πατέρας για το γιο του.

Αλήθεια, εσάς έχει στιγματίσει κάποιο τραγούδι τη σχέση σας με τον πατέρα σας;

Εκτός από τα παραπάνω μπορείτε να ακούσετε και άλλα ¨Πατρικά¨τραγούδια στη σχετική μας λίστα στο Spotify:

dadssongs

inst-dr2

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *