Κάνε παιδιά και θα καταλάβεις

Πριν λίγες μέρες, συνάντησα τυχαία μια παλιά μου συμμαθήτρια! Εκείνη κρατούσε δύο τσάντες από τα Zara και εγώ την 3ων ετών κόρη μου! Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αμηχανίας και αρκετά “Έχεις παιδί..; Θεέ μου.. έχεις παιδάκι… ; πω πω.. έχεις παιδί…” με κοιτάει στα μάτια και με ρωτάει: ” Πως είναι; Πές μου πως είναι να έχεις παιδί;”

IMG_8416
Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν πως η Ιόλη εκείνη τη στιγμή φορούσε δύο βρακιά: Ένα με την Άννα και ένα με την Έλσα.. καθώς εκείνο που της είχε και τις δύο μαζί, ήταν στα άπλυτα.. Χαμογέλασα λοιπόν στην φιλενάδα και ψέλλισα ένα: “Πολύ ωραία.. διαφορετικά αλλά ωραία…” Αν άλλωστε σε τέτοιου είδους συναντήσεις λέγαμε την πραγματική αλήθεια.. μάλλον το είδος μας θα είχε σταματήσει να υπάρχει εδώ και καιρό..

Δεν είναι ότι αν δεν έχεις παιδιά δεν καταλαβαίνεις.. ποτέ δεν ήμουνα αυτής της άποψης. Αλλά η καθημερινότητα σου είναι πλέον τόσο διαφορετική.. τόσο γεμάτη, που σίγουρα δεν αναλύεται στο όρθιο!

Αν πριν πίστευες οτι 24 ώρες είναι λίγες.. μετά το παιδί αντιλαμβάνεσαι τελείως διαφορετικά την σχετικότητα του χρόνου. Δεν είναι τυχαίο οτι για κάθε μαμά η μέρα κυλάει εκνευριστικά γρήγορα .. αλλά το δύωρο 7-9, η ώρα πριν το μπάνιο-γάλα-ύπνος μπορεί να διαρκεί αιώνες!

Πλέον μπορεί να είσαι κουρασμένη, κι ας μην έχεις βγεί όλη μέρα απο το σπίτι. Διαλέγεις τα ρούχα που θα φορέσεις, όχι μόνο με κριτήριο αν σου πάνε, αλλά και αν μπορείς να τρέξεις/σκύψεις ή να κάνεις τσουλήθρα.. Η τσάντα σου πρέπει να χωράει εκτός απο τα βασικά, και ένα παγούρι, μια αλλαξιά, ένα σνάκ για τις έκτακτες γκρίνιες και μια κούκλα που κάποιος βαρέθηκε να κουβαλάει.. Πρέπει να μπορείς να εξηγήσεις όλα τα “Γιατί..” και ακόμα χειρότερα και όλα τα “Γιατί όχι..”..

Αλλά πάνω απ όλα, πρέπει να μπορείς να διαχειρίζεσαι την αγάπη σου χωρίς να περιορίζεις, να προστατεύεις χωρίς να εγκλωβίζεις, να αφήνεις έξω απο την πόρτα τα προβλήματα και τις στεναχώριες σου και να δίνεις χαρά!

“Κάνε παιδιά και θα καταλάβεις”… τόσο αστείο και όμως τόσο αληθινό! Αλλά τα παιδιά είναι σαν το παγωτό… πως να περιγράψεις τη γεύση του; Πρέπει να “πάρεις” το δικό σου για να καταλάβεις.. και το δικό σου έχει πάντα πιο ωραία γεύση απο το δικό μου.. είναι πάντα το πιο γλυκό…

inst-dr2

Comments

comments

About Μάρτζη Ανυφαντάκη

Μαμά της Ιόλης! Όχι από τις κλασσικές μαμάδες.. αλλά από αυτές που δεν μαγειρεύουν! Τα απογεύματα μου είναι γεμάτα βόλτες και δραστηριότητες με την Ιόλη ενώ τα πρωινά αφιερώνομαι στο “άλλο μου παιδάκι” το www.teleioparty.gr και πλέον το www.teleioplayroom.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *