Όταν ο μπαμπάς, διηγείται μαγικές ιστορίες

Σε όλους εμάς τους νέους γονείς, ή μάλλον για να το θέσω πιο σωστά.. σε όλους εμάς τους νέους μπαμπάδες, κατά περιόδους δημιουργούνται διάφορες απορίες-προβληματισμοί σχετικά με το μέλλον των παιδιών μας. Για παράδειγμα, ήδη έχουν περάσει από το μυαλό μου απορίες όπως: Τι άθλημα να τον πάω, πότε θα βγάλει την πάνα, θα κάνει σωστές παρέες; Να πω ότι ο λύκος έφαγε τη γιαγιά ή όχι, στο γνωστό παραμύθι; Μερικές φορές -για να μην πω τις περισσότερες – χάνουμε το δάσος κοιτάζοντας μόνο το δέντρο. Χάνουμε τη στιγμή! Χάνουμε την ουσία! Αυτό πολλές φορές μας φέρνει μπροστά στο δίλημμα… πραγματικότητα ή παραμύθι; Ρεαλισμός ή ρομαντική ιστορία; Την απάντηση μπορεί ο καθένας μας να την δώσει με δεκάδες συγκεκριμένα παραδείγματα από την καθημερινότητά του.

Παίζοντας δημιουργικά με τους ήρωες της Nivea

Παίζοντας δημιουργικά με τους ήρωες της NIVEA

Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Αθώα παιδιά, τα οποία χρειάζονται αγάπη και μόνο αγάπη. Άρα εάν μπορούμε να πέτυχουμε τον ιδανικό συνδυασμό παιχνιδιού και εκπαιδευτικής ιστορίας, τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Όπως έχουμε ξαναπεί σε παλιότερο post, εμείς οι μπαμπάδες έχουμε ένα έμφυτο ειδικό χαρακτηριστικό να ζωντανεύουμε όλα τα παραμύθια. Να διηγούμαστε ιστορίες που τις βγάζουμε από το μυαλό μας και τα παιδιά μας να χαίρονται με αυτές. Φυσικά αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε, καθώς πολλές φορές γινόμαστε και εμείς οι ίδιοι πρωταγωνιστές της ιστορίας – μιας ιστορίας που την εμπνεόμαστε από καθημερινά μας βιώματα και προσπαθούμε ηθελημένα ή μη να τα περάσουμε στους μικρούς μας ήρωες.

"Ζωγραφίζοντας" τη Mia, τον Κούνελο, τη Νεράιδα και τον Leo

“Ζωγραφίζοντας” τη Mia, τον Κούνελο, τη Νεράιδα και τον Leo

Είναι όμως και μερικές φορές που στερεύουμε από ιστορίες γιατί δεν είμαστε όλοι παραμυθάδες. Είναι και μερικές φορές που έχουμε εξαντλήσει την δημιουργικότητά μας και απλά λέμε ένα ξερό «καληνύχτα». Δεν ξέρω τι θα ισχυριστούν οι ψυχολόγοι, όμως εγώ θεωρώ ότι είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε στο παιδί μας τον ρεαλισμό της ζωής αλλά και αξίες χρήσιμες για όλους, μέσα από συναρπαστικές μαγικές ιστορίες.

Σε αυτό, σύμμαχό μας έχουμε πλέον τη NIVEA, η οποία δημιούργησε πρόσφατα το πρωτότυπο & διαδραστικό microsite www.nivea.gr/experience/tales μέσα από το οποίο μπορούμε να αντλήσουμε ιστορίες με πρωταγωνιστές φανταστικούς χαρακτήρες, που φροντίζουν ο ένας τον άλλον: Η τρυφερή και δημιουργική Mia, ο παντός καιρού Κούνελος, η ονειρική Νεράιδα και ο περίεργος εξερευνητής Leo, προσφέρουν στα παιδιά μας χαρούμενες στιγμές. Οι ιστορίες ολοκληρώνονται με αντίστοιχα online παιχνίδια, γιατί μερικές φορές η νύχτα μπορεί να είναι… ατελείωτη!

hi_res_of characters_Screen

Με βοήθεια ή όχι, η ιστορία λίγο πριν κοιμηθεί το παιδί μας, θα του δώσει τη σωστή ‘πάσα’ για έναν ήρεμο ύπνο με όνειρα γλυκά, ενώ παράλληλα μπορούμε να περάσουμε έμμεσα το διδακτικό στοιχείο που μερικές φορές αγχωνόμαστε πως θα το καταφέρουμε.

inst-dr2

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.