Το πρώτο!

Για εμάς που κάναμε το πρώτο μας παιδί και πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας, ότι γίνεται, γίνεται για πρώτη φορά. Ο γιος μου στους 11 πρώτους μήνες εκτός κοιλιάς μας έχει προσφέρει αμέτρητες πρωτιές. Κάποιοι από εσάς που είστε «λελε» (όπως λέμε και στο στρατό) ή παλιοί, θα έχετε πολλαπλάσιες πρωτιές. Ο μαθηματικός τύπος είναι: όσο μεγαλύτερο παιδί τόσες περισσότερες πρωτιές και ακόμη περισσότερες εμπειρίες!

Έτσι, δημιουργείται μία τεράστια λίστα με πρώτες στιγμές οι οποίες κάποιες μας συντροφεύουν για πάντα και κάποιες προσπαθούμε να τις ξεχάσουμε. Σίγουρα όμως μαθαίνουμε από κάθε πρωτιά και έτσι αυτόματα γινόμαστε πιο ώριμοι για τα δεύτερα..τρίτα (και παιδιά και στιγμές).

Παρακάτω ακολουθούν οι Top -10+1 πρωτιές. Σίγουρα η λίστα είναι ατελείωτη αλλά προσπαθήσαμε να καταγράψουμε τα «βασικά» στους πρώτες 11 μήνες…

1. Η πρώτη κλωτσιά

kilia

Είναι πάντα στη κοιλιά. Δυστυχώς (ή ευτυχώς) μόνο οι γυναίκες μας το βιώνουν αλλά εμείς χαιρόμαστε περισσότερο!

2. Το πρώτο κλάμα

HerFirstCryΜερικοί το έχετε βιώσει εάν είστε μαζί με την γυναίκα σας στη γέννα, κάποιοι άλλοι το έχουμε βιώσει στο κλασικό δωμάτιο αναγγελίας. Πάντα συνοδεύεται από πολύ κλάμα και από την δική μας πλευρά.

3. Το πρώτο φαγητό

fagito

Όταν πήγα να ταΐσω το γιο μου για πρώτη φορά ήταν 2ημερών. Μου δίνει το μπιμπερό η μαία και μου λέει τάισέ τον. Ε? Του βάζω τη θηλή στο στόμα και τον παίρνει ο ύπνος. Μου λέει «κούνα το».. και κουνάω το κεφάλι του.. Βέβαια η μαία εννοούσε το μπιμπερό και όχι το κεφάλι του…

4. Το πρώτο ξενύχτι

nightΑδιαμφισβήτητα είναι το πρώτο βράδυ που σου φέρνουν το βρέφος στο δωμάτιο. Δεν κοιμάσαι όχι γιατί κλαίει αλλά γιατί θες να το βλέπεις.

5. Το πρώτο δόντι

toothΕμείς ακόμα δεν έχουμε βγάλει αλλά μέχρι να βγει (το ρημάδι) έχουμε αμέτρητα λίτρα σάλια (ή σαλάκια γιατί απευθυνόμαστε για παιδί) και γκρίνιες.. Ευτυχώς υπάρχει αυτή η αλοιφή με ούζο και δίνει τη λύση.. anytime anywhere!

6. Το πρώτο μας μπουσούλημα (ολοκληρωμένο)

Το σωστό πρώτο και ολοκληρωμένο μπουσούλημα πρέπει να έχει και παλαντζάρισμα με πτώση (κλάμα, αγκαλιά κτλ).

7. Το πρώτο μας πάρτυ (ως καλεσμένοι)

Αποτυχία! Δες παρακάτω γιατί…

8. Το πρώτο ξερατό (ή έμετος ή εμετός)

Ναι υπάρχουν και αυτά αλλά δεν θέλουμε να μιλάμε. Εμετός από εμετός διαφέρει γιατί μπορεί να είναι από γουλίτσα έως ολόκληρο το μεσημεριανό. Γι αυτό πάντα να έχετε μαζί σας πολλές (αλλά πολλές) αλλαξιές ρούχα. Όταν πήγαμε στο πρώτο μας πάρτυ είχε ξεράσει 3φορές και προφανώς δεν είχαμε άλλα ρούχα. Η host του πάρτυ ήταν κοπέλα.. και σε όλες τις φωτό είμαστε με ροζ μπλουζάκι…

9. Το πρώτο χαμόγελο.

Δεν περιγράφεται! Όταν σε κοιτάει αυτό το φαφούτικο πρόσωπο (ή προσωπάκι) και όντως σου χαμογελάει τότε όλα τα άλλα μένουν πίσω.. πολύ πίσω.

10. Το πρώτο μας μπάνιο (όχι στη θάλασσα)

bath

Ένας πανικός! Καμία από τις οδηγίες που μας έδωσαν στο μαιευτήριο δεν έπιασαν στο πρώτο του μπάνιο. Πολύ κλάμα, πολλά νερά (παντού), πολλά (περιττά τελικά) αξεσουάρ και πολλές φωτό (εάν έχετε κάμερα τύπου Gopro, δεκτή)!

11. Η πρώτη σκανταλιά

Ο καθένας μας ορίζει διαφορετικά τον όρο σκανταλιά. Στην δική μας περίπτωση ο κουμπάρος μας μαθαίνει στο μικρό να κάνει σκανταλιές (ανοιγοκλείνει διακόπτες, χαλάει την ώρα στον φούρνο κτλ). Όμως, η πρώτη του σκανταλιά ήταν όταν ανακάλυψε ότι ανοίγοντας το ηχοσύστημα ανοίγει αυτόματα και η τηλεόραση (φυσικά του αρέσει η τηλεόραση και αλλάξαμε θε΄ση στο ηχοσύστημα).

Φυσικά και η λίστα συνεχίζεται.. και θα συνεχίζεται γιατί μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας το παιδί μας θα κάνει πάντα κάτι για πρώτη φορά και εύχομαι να είμαι εκεί και να το καμαρώνω!

Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

3 Comments

  1. θα έπρεπε να ντρέπεστε που συκοφαντείτε τον κουμπάρο 😛

  2. Pingback: Οι πρώτες μας οικογενειακές διακοπές - DadsRules

  3. Pingback: Το πρώτο μας αεροπλάνο - DadsRules

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.