Το Δικαίωμα

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μία τεράστια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για να βοηθήσει τον μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ.

Το ζήτημα είναι επιστημονικό όχι οικονομικό, δηλώνει ο Υπουργός αφήνοντας και εννοηθεί ότι αυτό που ήταν να κάνει η πολιτεία βάση νόμων κτλ, το έκανε! Από την άλλη ο πατέρας του παιδιού ισχυρίζεται ότι εξαντλήθηκε η αυστηρότητα των νόμων προς το παιδί του.

Επιτρέψτε μου να τοποθετηθώ λέγοντας ότι το ζήτημα είναι Ηθικό! Ο κάθε γονιός, ο κάθε πατέρας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να είναι καλά το παιδί του, πόσο μάλλον να του σώσει την ίδια του τη ζωή. Πέρα από ιδιωτικές ασφάλειες, πέρα από Νόμους, πέρα από Συμβούλια θα κάνουμε ότι πρέπει για να σώσουμε τα παιδιά μας. Ή μήπως η κοινωνία και οι νόμοι και οι θεσμοί έχουν δημιουργηθεί για να μας προστατεύουν από παρορμητικές αποφάσεις; Είναι μεγάλο δίλημμα.

Νομίζω είναι σαν την ευθανασία. Δεν μπορούμε να πάρουμε καμία ανθρώπινη ζωή όσο και εάν πονάει, ενώ μπορούμε να την βλέπουμε να αργοσβήνει. Και εδώ είναι ηθικό το θέμα, αλλά άλλη κουβέντα.

Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε αυτό που εμείς πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά μας, αφού πρώτα συμβουλευτούμε κάποιους ειδικούς.

Μπορεί όμως και με την παράλληλη θεραπεία, ο οργανισμός του μικρού να μην αντέξει. Αυτό όμως ποιος μπορεί να το πει σε έναν πατέρα που βλέπει το παιδί του αβοήθητο.

Όλα να πάνε καλά!

Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.