Τα οικογενειακά ταξίδια με το αυτοκίνητο ξεκινούν από τη Σουηδία

Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας ένα project που είναι σε στάδιο σχεδιασμού από μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία της Σουηδίας και πρωτοπορεί αναφορικά στο κάθισμα του μωρού. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση οι Σουηδοί που ξεχωρίζουν παγκοσμίως για την ασφάλεια των αυτοκινήτων τους, γιόρτασαν τη συμπλήρωση 50 ετών αφιερωμένων στην παιδική ασφάλεια στο αυτοκίνητο, σχεδιάζουν να λανσάρουν το  Excellence Child Seat Concept.

volvo1

Στο concept αυτό, το κάθισμα του συνοδηγού αντικαθίσταται με μία ειδική κατασκευή που φιλοξενεί κάθισμα μωρού, ντουλαπάκι αποθήκευσης και θερμαινόμενη θήκη για το μπιμπερό. Η ιδέα αυτή έχει ως κύριο στόχο την παροχή στο γονιό καταναλωτή μίας επιλογής που θα παρέχει απόλυτη ασφάλεια στα παιδιά-επιβάτες και άνεση σε όλα τα μέλη της οικογένειας. Το ταξίδι με αυτοκίνητο για όλη την οικογένεια αποκτά άλλο νόημα με κύριο γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση.

Πρώτα πρώτα, ασφάλεια και άνεση για το μωρό στο ειδικά σχεδιασμένο κάθισμα στη θέση του συνοδηγού. Με αυτό τον τρόπο, το βρέφος κοιτά προς τα πίσω, όντας προστατευμένο σε μία πιθανή σύγκρουση, ενώ διατηρεί οπτική επαφή με τη μητέρα στο πίσω κάθισμα ή ακόμα και με τον πατέρα-οδηγό ώστε να παραμένει ήρεμο.

Αναφορικά στη μητέρα που κάθεται στο πίσω κάθισμα έχει τη δυνατότητα να τσεκάρει οποιαδήποτε στιγμή το μωρό χωρίς να χρειαστεί να ‘κάνει ακροβατικά’ εν κινήσει του αυτοκινήτου για να γυρίσει στο πίσω κάθισμα (εάν καθόταν μπροστά στη θέση του συνοδηγού) ώστε να το ηρεμήσει ή και να το ταΐσει. Έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο στο ειδικό ντουλαπάκι με αποτέλεσμα να έχει μαζί της πάντα ό,τι χρειάζεται, χωρίς να κουβαλά επιπλέον τσάντες και σακίδια.

volvo2

Ο οδηγός-πατέρας μπορεί να έχει οπτική επαφή με το μωρό είτε βρίσκονται οι δυο τους στο όχημα, είτε όχι για τα σχετικά παιχνίδια χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο. Επίσης, πολύ σημαντική παράμετρος είναι ότι η γυναίκα συνοδηγός βρίσκεται στο πίσω κάθισμα με αποτέλεσμα να μειώνονται δραστικά οι οδηγικές παρατηρήσεις-συμβουλές (στρίψε εδώ!, είδες τι έγραφε η ταμπέλα;, μην τρέχεις!, να ρωτήσουμε κάποιον έχουμε χαθεί κτλ) και η οδήγηση να γίνεται απόλαυση! Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί, φυσικά, η θερμαινόμενη θήκη που προορίζεται για το μπιμπερό, αλλά κάλλιστα φιλοξενεί την κούπα του καφέ!

Καλές διαδρομές!

inst-dr2

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *