Μαμά γεννιέσαι (?)

“Μαμά γεννιέσαι, δεν γίνεσαι” λέει ο σοφός λαός.. και κάπου εκεί έρχομαι εγώ να διαφωνήσω..

Μετά τις πρώτες μέρες.. μαθαίνεις να το κάνεις μπάνιο στο ένα χέρι.. μετά τις πρώτες βδομάδες καταλαβαίνεις πότε χόρτασε.. μετά τους πρώτους μήνες είσαι σίγουρη αν πονάει η κοιλίτσα του ή απλά νυστάζει.. γύρω στο εξάμηνο σταματάς να ρωτάς τους γύρω σου και έχεις πλέον συνειδητοποιήσει οτι το δικό σου παιδί δεν είναι σαν τα άλλα..

IMG_8416

 

Κοντά στο χρόνο μαθαίνεις να κόβεις τα νύχια σε ένα χέρι που χτυπάει παλαμάκια, να ντύνεις ένα παιδί που ξεκάθαρα θα ήθελε να κάνει κάτι άλλο απο το να “σπρώξει το ποδαράκι του μέσα στο πατελόνι”.. να στεγνώσεις τα μαλλιά σε κάποιον που στέκεται λίγα εκατοστά πιο πέρα απο εκεί που φτάνει το καλώδιο απο το πιστολάκι και να ταίσεις λαχανικά σ αυτόν που ξέρει σε ποιό ντουλάπι έβαλες τα μπισκότα..

Και αφού τελειώσει η “βασική εκπαίδευση”.. ξεκινάει η ακαδημαική κατάρτηση!

Ξένες γλώσσες: Το “μπλξκρτ” σημαίνει μπάλα… Το “μπλξκρτα” σημαίνει μπανάνα.. Το “μπλξκρτο” σημαίνει νερό..

Ιατρική: Γνωρίζεις πλέον ποιες κρέμες περιέχουν κορτιζόνη, τι σημαίνει parabens (και γιατί δίπλα απο αυτή την λέξη πρέπει να υπάρχει το “Free”)..Ποιό φάρμακο κόβει τον βήχα, ποιό το συνάχι, ποιό τον ύπνο σου…

.. και το αγαπημένο μου: Στατιστική!! Γιατί όχι κύριες μου… Δεν υπάρχει 50% πιθανότητα να βάλει τα παπούτσια του σωστά!! υπάρχει μόνο 100% πιθανότητα να τα βάλει λάθος… (και εδώ σας συμπληρώνει η ρητορική… καθώς πρέπει να εξηγήσετε -με πειστικά επιχειρήματα- γιατί τα παπούτσια είναι λάθος..)

Τέλος, να σημειώσω πως με την πάροδο του χρόνου μια μητέρα αποκτά και μεταφυσικές ιδιότητες:
“Θα πέσεις…”
“..ΜΠΑΜ…”

inst-dr2

Comments

comments

About Μάρτζη Ανυφαντάκη

Μαμά της Ιόλης! Όχι από τις κλασσικές μαμάδες.. αλλά από αυτές που δεν μαγειρεύουν! Τα απογεύματα μου είναι γεμάτα βόλτες και δραστηριότητες με την Ιόλη ενώ τα πρωινά αφιερώνομαι στο “άλλο μου παιδάκι” το www.teleioparty.gr και πλέον το www.teleioplayroom.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *