Μαγική αγάπη, αληθινή!

Ήταν αρχές Νοεμβρίου όταν η δασκάλα στο σχολείο μας ενημέρωσε στο «τετράδιο μαθητή» ότι τον Δεκέμβριο ο Γιάννης θα παίξει τον μάγο στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Αμέσως σου έρχονται στο μυαλό σου εικόνες από την βρεφική του ηλικία και διαπιστώνεις ότι ο μικρός σου, απλά μεγαλώνει. Το κείμενο του ήταν: «Γιατί πέρα από τη τέχνη μας τη μαγική, βάλαμε και μπόλικη αγάπη αληθινή». Απλά γέλασα και μετά αναρωτήθηκα πως ένα παιδί 2χρονών που λέει μόνο «μαμά» και «μπαμπά» θα μπορέσει να αποστηθίσει και να πει όλο αυτό..

Κατά βάθος μ άρεσε γιατί θα μπαίναμε σε μία διαδικασία λυσίματος της γλώσσας, η οποία ήδη είχε αρχίσει να λύνεται σχεδόν από την πρώτη εβδομάδα που πήγε στο σχολείο. (Και δεν είναι υπερβολή!). Αποφασίσαμε με τη Χρύσα να κόψουμε μερικές λέξεις και έτσι δημιουργήσαμε το short edit: «Μαγική αγάπη, αληθινή». Τρεις λέξεις με τόσο νόημα και τόσο ρεαλισμό θα ήταν το πρώτο στοίχημα του Γιάννη.

xmas2

Οι πρόβες άρχισαν και φυσικά δεν είχαν επιτυχία. Έτσι, αφού στολίσαμε το σπίτι, αποφασίσαμε να του κάνουμε brain wash (όπως λένε και στο χωριό μου). Κάθε βράδυ καθώς καληνυχτούσαμε το Χριστό και τη Μαρία της PLAYMOBIL φάτνης μας (ο Ιωσήφ αγνοείται…) περνούσαμε και το τρίπτυχο «Μαγική αγάπη, αληθινή». Και μετά από μερικές μέρες, έπιασε τόπο η επένδυση! Ο Γιάννης «έλεγε» αυτές τις λέξεις. Περήφανοί γονείς, ότι ο γιος μας θα πει το ρόλο του, κάναμε σχέδια για τη μέρα της παράστασης…

Μετά από λίγες μέρες ήρθε και η xxl στολή του μάγου η οποία ακόμα επιμένω ότι ήταν τεράστια. Ευτυχώς δεν αργούν και οι Απόκριες.. Την προβάραμε και σε συνδυασμό με τα λόγια η παράσταση θα ήταν απλά μαγική!

xmas1

Και έφτασε η περιβόητη μέρα. Ο οδηγία ήταν ξεκάθαρη: «Μην φέρετε πολλούς γιατί δεν θα χωράμε». Ως κλασική ελληνική οικογένεια με πρώτο εγγόνι, ήρθαν όλοι… και όταν λέμε ΟΛΟΙ… εννοούμε ΟΛΟΙ!!! Ο μικρός μας μάγος φοράει τη στολή του και τον στέλνουμε backstage… Η παράσταση αρχίζει!

Παρακολουθούσαμε την πρώτη παράσταση του παιδιού μας!! Μερικών άλλων γονέων ήταν και η δεύτερη (και ίσως η τρίτη..) και (κρυφ)άκουγες σχετικές συγκρίσεις μεταξύ των παιδιών τους… Αξία ανεκτίμητη. Η πρώτη τάξη εμφανίζεται και χειροκροτείται. Απλά αυτό! Εμφανίζεται ξανά και αρχίζουν οι χαιρετούρες μεταξύ ηθοποιών και συγγενών.. Οι περισσότεροι το έχετε ζήσει αυτό το συναίσθημα.. Εμφανίσεις… Χειροκροτήματα… Χαιρετούρες.. Χειροκροτήματα…Λόγια…Χειροκροτήματα… Και εμφανίζεται η τάξη του Γιάννη χωρίς τον Γιάννη! (fyi ο Γιάννης είναι ο πιο μικρός της τάξης του..). Νάτος.. απλά είχε ξεχαστεί πίσω και καθώς βγαίνει τρέχοντας στο stage με λαχτάρα παθαίνει αγκύλωση! Κολλάει και αρχίζει ενδείξεις μαμαδίστικου κλάματος.. Ευτυχώς οι έμπειροι παππούδες με τους θεατρινισμούς τους του αποσπούν την προσοχή και ο Γιάννης νιώθει ότι πατάει σε γνωστό έδαφος.. Και εδώ χωρίς δόση υπερβολής το κλασικό και υποχρεωτικό χειροκρότημα γίνεται αρωγός ελπίδας και εμψύχωσης στα μικρά.

xmas3

Τοποθετούνται όλα τα παιδιά στη σειρά με έντονη δόση αμηχανίας οι Μάγοι και Μάγισσες έτοιμοι για δράση. Κάποιοι «μιλούν» και κάποιοι όχι. Όταν ήρθε η σειρά του Γιάννη οι θεατρίνοι ακόμα του αποσπούσαν την προσοχή με αποτέλεσμα να ξεχαστεί και να χρειαστεί η επέμβαση της δασκάλας για να πάει στο μικρόφωνο… Τα χέρια διπλώνονται αμήχανα, τα χείλη παγώνουν και η φάτσα όλο απορία «τι κάνω εδώ πάνω» έρχεται να καλύψει την μουγκαμάρα. Ποτέ δεν άνοιξε το στόμα του.. Ποτέ! Όμως καταχειροκροτήθηκε τόσο ο Γιάννης όσο και η Ομάδα του, γιατί η υπερπροσπάθεια που έκαναν ήταν μοναδική για όσα έχουν ζήσει στα 2-3 χρόνια τους.

Backstage… #dadsrules #xmas2015

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Dadsrules (@dadsrulesgr) στις

Στη συνέχεια ο Άγιος Βασίλης, μοιράζει δώρα στα παιδιά και κάπως έτσι ολοκληρώνεται η πρώτη μας σχολική γιορτή, με πολύ μαγική αγάπη, αληθινή!

Εάν κάτι μου έμεινε από εκείνο το απόγευμα είναι η μοναδική παιδική ψυχολογία την οποία ποτέ δεν θα καταλάβουμε πως λειτουργεί και παράλληλα πως ένα απλό χειροκρότημα και ένα μόνο βλέμμα υποστήριξης αρκεί να γεμίσει αγάπη την αθώα παιδική ψυχή του.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους με μαγική αγάπη, αληθινή!!

inst-dr2

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

One Comment

  1. Pingback: Το πρώτο μας αεροπλάνο - DadsRules

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.