Και ξαφνικά

Όλοι εμείς, η περιβόητη γενιά των 30αριδων μεγαλώσαμε και ωριμάσαμε απότομα δημιουργώντας παράλληλα ένα case study εάν θα τα καταφέρουμε ή όχι. Προσωπικά πιστεύω ότι όχι μόνο θα τα καταφέρουμε αλλά θα γίνουμε πολύ καλύτεροι από τους μπαμπάδες μας. Όσο και να τους αγαπάμε (κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό) μας κακόμαθαν (δεν μας έλλειψε τίποτα) αλλά παράλληλα να δίδαξαν ότι εάν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να τα καταφέρουμε και να το αποκτήσουμε. Κάπως έτσι θα πορευτούμε! Κάπως έτσι θα μεγαλώσουμε και εμείς τα παιδιά μας. Και τώρα που είπα «παιδιά», θυμήθηκα την περιβόητη ατάκα: «μία μέρα θα γίνεις γονιός και θα καταλάβεις».

__________

Και ξαφνικά, στα 29 μου – που μόλις έχω φύγει από το πατρικό μου – πρέπει να σταθώ στα πόδια μου και να αναλάβω τις ευθύνες μου. Οι ευθύνες στην σύγχρονη εποχή λέγονται ΔΕΗ με χαράτσι (ακόμα δεν κατάλαβα γιατί το πληρώνω), ασφάλειες, super market, πλυντήριο, μαγείρεμα. Ευτυχώς η τότε κοπέλα μου και τώρα σύζυγός μου είχε ακριβώς το ίδιο θέμα με μένα: Ξαφνικά πως θα τα καταφέρουμε. Πάνω που προσαρμοστήκαμε στα έξοδα και στην κοινή ζωή, ένα απόγευμα ή βράδυ (ακόμα έχουμε διαφωνία) σκάει: «είμαι έγκυος»!

Και ξαφνικά, ωριμάζεις ακόμα περισσότερο. Σταματάς (ή περιορίζεις) τα καθημερινά ποτά και φαγητά, σταματάς (ή περιορίζεις) τα ταξίδια στο εξωτερικό, σταματάς (ή περιορίζεις) τα περιττά έξοδα. Σταματάς (ή περιορίζεις) να τσακώνεσαι μαζί της. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, προσπαθείς να καταλάβεις τι θα συμβεί σε λίγους μήνες.. Διαβάζεις βιβλία, ακούς απόψεις και σιγά σιγά παράλληλα με το φούσκωμα της κοιλιάς αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πρέπει να αλλάξεις πολύ.. αλλά πάρα πολύ! Κάποιοι άλλοι μπαμπάδες μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν άλλαξαν αλλά προσαρμόστηκαν στη νέα κατάσταση. Όλους τους μπαμπάδες του κόσμου να ρωτήσεις, θα ακούσεις χιλιάδες διαφορετικές απόψεις. Ο καθένας μας περνάει την πατρότητα διαφορετικά! Αυτό που είναι όμως μοναδικό και όλοι θα συμφωνήσουν είναι το μαγικό ραβδάκι που σου χτυπάει το κεφάλι και τα βλέπεις όλα με άλλο μάτι.

Και ξαφνικά, μετά από 9μηνες όλα μηδενίζουν! Όλα αρχίζουν να μετρούν από την αρχή! Όλα φαίνονται διαφορετικά, καθώς καθαρίζεις τα μάτια σου από τα δάκρυα. Όλα είναι διαφορετικά όταν κρατήσεις στην αγκαλιά το παιδί σου για πρώτη φορά. Δεν υπάρχει επίθετο που να αντιπροσωπεύει τη νέα κατάσταση. Είναι ένα μοναδικό συναίσθημα το οποίο κάθε φορά κορυφώνεται ανάλογα με την κατάσταση.

Προσπαθώ να θυμηθώ το πρώτο βράδυ που γύρισα σπίτι και ήμουν μπαμπάς. Δεν θυμάμαι τίποτα, παρά μόνο ότι δεν κοιμήθηκα και απλά κοιτούσα τις φωτό του από το κινητό.

Και ξαφνικά έγινα μπαμπάς. Είμαι ο Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, 31 και είμαι περήφανος για τον γιό μου! Χρύσα σ ευχαριστώ! 

Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

2 Comments

  1. Pingback: 'Ροζ έρωτας - DadsRules

  2. Pingback: Ο νέος σύγχρονος ρόλος του πατέρα στην κοινωνία - DadsRules

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.