Θέμα Παιδείας

Όλα είναι θέμα Παιδείας. Και όπου παιδείας, όχι σχολείου αλλά οικογένειας!

Με αφορμή το βίντεο που κυκλοφορεί στα social media με μαθητή που φέρεται να καταγράφει επιθετική συμπεριφορά εις βάρος καθηγήτριας θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις. Αρχικά καταδικάζω κάθε μορφή βίας, είτε λεκτική, είτε σωματική, είτε ψυχολογική. Ακόμα και το γεγονός ότι το βίντεο έχει γυριστεί εδώ και ένα χρόνο, αλλά τώρα βγήκε στη δημοσιότητα, οφείλουμε να μας προβληματίσει.

Δε θα γίνω δικαστής ή ειδικός σε θέματα bullying αλλά όπως είπα, μοιράζομαι σκέψεις…

  • Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που ο μαθητής θα έχει αντιδράσει μ αυτό τον τρόπο ή σε καθηγητή ή σε συνομήλικό του
  • Εάν εξαιρέσουμε τον τραμπούκο, όλοι οι άλλοι απλά παρακολουθούν το «θεατρικό». Ο ένας καθαρίζει τον τοίχο, οι άλλοι γελούν.
  • Αυτός που καθαρίζει τον τοίχο με τη σκούπα, ίσως είναι το ίδιο με αυτόν που τραμπουκίζει.
  • Ας αλλάξουμε ρόλους για λίγο, τί θα διαβάζαμε…
  • Η ψυχραιμία της καθηγήτριας είναι στάση ζωής για το πώς πρέπει να χειριζόμαστε αντίστοιχα θέματα. Εάν στην θέση της ήταν κάποιος πιο νέος, αντιλαμβανόμαστε ότι θα είχαν πιαστεί στα χέρια
  • Ο συμμαθητής που τραβάει το βίντεο…. ίσως για κάποια likes παραπάνω…
  • Η κοπέλα με το λευκό μπουφάν, τελικά απομακρύνει τον τραμπούκο από την τάξη. Μετά από τόση ώρα, η κίνησή της μόνο σωτήρια δείχνει!
  • Δεν στέκομαι στις «κυρώσεις» προς τον μαθητή ή τον κινηματογραφηστή, οι οποίες σίγουρα θα πρέπει να είναι παραδειγματικές
  • Ίσως να υπήρχε «προηγούμενο» μεταξύ καθηγήτριας και μαθητή και να ξέσπασε με το χειρότερο τρόπο ο δευτερος Σκέψεις οι οποίες θα μας κάνουν να σκεφτούμε λίγο καλύτερα, ότι παίζουμε καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών μας. Τα παιδιά μας, μας έχουν ως πρότυπα! Ότι κάνουμε, κάνουν!

 Σκέψεις οι οποίες θα μας κάνουν να σκεφτούμε λίγο καλύτερα, ότι παίζουμε καθοριστικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών μας. Τα παιδιά μας, μας έχουν ως πρότυπα! Ότι κάνουμε, κάνουν!

Η παιδεία ξεκινάει από το σπίτι και όχι από το σχολείο. Τα όρια μπαίνουν από τους γονείς από μικρά με κανόνες και υποχρεώσεις και όχι όταν τα παιδιά γίνουν 18! Τότε μάλλον, το τρένο θα έχει χαθεί!


Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Διαβάστε επίσης:

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

One Comment

  1. Pingback: Εσύ τί θα έκανες; - DadsRules

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.