Η πατρότητα τότε & τώρα

Οι εποχές και οι συνήθειες των ανθρώπων αλλάζουν ραγδαία και πολλές φορές δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τις τάσεις και τις αλλαγές.

fatherhood

Πλέον, τα οικογενειακά βάρη έχουν κάπως μοιραστεί και στους δύο. Οι μαμάδες έχουν μπει δυναμικά στο παιχνίδι της εργασίας (πολύ πιο δραστήριες επαγγελματικά απ ότι στο παρελθόν) όπως αντιστοίχως οι μπαμπάδες παίζουν με τις δουλειές του σπιτιού. Και ναι, δεν είναι ντροπή ένας άνδρας να σιδερώνει ή να αλλάζει πάνες. Όπως δεν είναι ντροπή η μαμά να βγάζει περισσότερα από τον μπαμπά. Είναι βασικό να αφήσουμε τα στερεότυπα «γυναίκα στη κουζίνα» και «άνδρας φέρνει το φαγητό στο σπίτι» στο παρελθόν και όλοι (εννοώ και μπαμπάδες και μαμάδες) να προχωρήσουμε στο μέλλον φροντίζοντας τα παιδιά μας με κάθε τρόπο.

now

Η έρευνα αυτή, πραγματοποιήθηκε στην Αμερική πριν 2 χρόνια από το American Time Use Survey και προσωπικά πιστεύω ότι αντικατοπτρίζει και την ελληνική πραγματικότητα.

then

Ευτυχώς ή δυστυχώς ,πλέον δεν είναι taboo οι ομοφυλόφιλοι να μπορούν – και με το Νόμο – να γίνονται ανάδοχοι γονείς. Η κοινωνία εξελίσσεται, οι άνθρωποι προσαρμόζονται και αξίες χάνονται… Το βασικότερο όλων είναι να προσπαθήσουμε έμπρακτα να δώσουμε σωστή παιδεία στα παιδιά μας. Γιατί αυτά είναι το μέλλον.

inst-dr2

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

One Comment

  1. Pingback: Πατέρας δε γεννιέσαι, γίνεσαι! - DadsRules

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *