Η μαμά για τη γιορτή της

Γιορτή της μαμάς! Θεωρώ πως η κάθε μαμά έχει πραγματικά τη γιορτή της, την ημέρα των γενεθλίων του κάθε παιδιού της! Αυτή είναι η μέρα που σηματοδοτεί την μητρότητα για κάθε γυναίκα.. Και όπως πολύ σοφά λένε οι επικριτές του Αγίου Βαλεντίνου ότι “γιορτάζουν κάθε μέρα τον έρωτά τους” έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τις μαμάδες! Γιορτάζουν με κάθε κατόρθωμα, κάθε κατάκτηση του παιδιού τους και με κάθε απόδειξη ότι εκείνο είναι ευτυχισμένο!

IMG_8416

Πολύ συχνά, όταν ξαπλώνουμε για να κοιμηθούμε ρωτάω την Ιόλη αν η ημέρα που πέρασε “της άρεσε”, αν έγινε κάτι που την έκανε πραγματικά χαρούμενη και αν συνέβη κάτι που θα ήθελε να ξανασυμβεί και αύριο. Αν και τις περισσότερες φορές οι απαντήσεις της έχουν να κάνουν με κάτι ωραίο που έφαγε (!!)… έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις που η απάντησή της περιείχε γεγονότα πολύ ασήμαντα στα μάτια μου αλλά της είχαν δώσει πολύ χαρά! Και εκεί είναι η πραγματική γιορτή της μαμάς.. γιατί έτσι μαθαίνουμε από τα ίδια τα παιδιά πως να τα κάνουμε ευτυχισμένα.

Αντίστοιχα, στα μάτια του παιδιού, η μαμά είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι η προσωποποίησης της αγάπης και της ασφάλειας. Είναι μια τεράστεια αγκαλιά στην οποία θα τρέξεις για να δώσει λύσεις στα πάντα! Και μπορεί να φτάνουμε σε πολύ μεγάλη ηλικία για να συνειδητοποιήσουμε απόλυτα την αξία της, αλλά όσα εφόδια μας εχει δώσει είναι εκεί σε κάθε φάση της ενήλικης ζωής μας!

Γι αυτό σαν μαμάδες, γιορτάζετε μαζί με τα παιδιά σας καθημερινά! Περάστε χρόνο μαζί τους, ακούστε τα, παρατηρήστε τα και μην τα συγκρίνετε με κανένα άλλο παιδί! Είναι μοναδικά, όπως και εσείς για εκείνα!

Και ως παιδιά, δώστε ένα φιλί στη μαμά σας αν είναι ακόμα κάπου εκεί κοντά, γιατί οτι είστε σήμερα το οφείλετε σε εκείνες, και στην τεράστια αγκαλιά που είχαν για εσάς!

inst-dr2

Comments

comments

About Μάρτζη Ανυφαντάκη

Μαμά της Ιόλης! Όχι από τις κλασσικές μαμάδες.. αλλά από αυτές που δεν μαγειρεύουν! Τα απογεύματα μου είναι γεμάτα βόλτες και δραστηριότητες με την Ιόλη ενώ τα πρωινά αφιερώνομαι στο “άλλο μου παιδάκι” το www.teleioparty.gr και πλέον το www.teleioplayroom.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *