Ζωγραφιά vs Πραγματικότητα

.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έμαθα να ζωγραφίζω καλά. Είμαι από αυτούς που τα ανθρωπάκια τα κάνω με μία κάθετη γραμμή και 4 οριζόντιες γραμμές για χέρια και πόδια. Έτσι λοιπόν και ο Γιάννης δεν είχε κάποιον «ζωγράφο» για πρότυπο για να μάθει να ζωγραφίζει. ΝΑΙ Απέτυχα!

Όμως όπως είχαμε γράψει και παλιότερα, η ζωγραφιά του παιδιού μας είναι για εμάς πίνακας αμύθητης αξίας. Όλοι μας τις κορνιζάρουμε, τις σκανάρουμε, τις κρατάμε, τις κρεμάμε στη δουλειά, τις κάνουμε σουπλά… γενικά παίρνουν στο σπίτι (και όχι μόνο) τη θέση που τις αξίζουν!! Εγώ με τη σειρά μου τις έκανα blogpost, αφού προηγουμένως έχουν διακοσμήσει desktops, τοίχους κα…..

Η 6ετής εμπειρία μου με το δικό μου παιδί, αλλά και η 15ετής εμπειρία μου με άλλα παιδιά, έχω καταλήξει σε 2 κοινά χαρακτηριστικά.. Τη φαντασία και το ερέθισμα. Θεωρώ το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας είναι να τους δίνουμε ερεθίσματα και να τους εξάπτουμε τη φαντασία. Η φαντασία στην εξουσία είναι ένα παλιό σύνθημα!!!

Βέβαια, όση φαντασία και να έχουμε, μερικές ζωγραφιές πήραν από μένα… 🙂 Και ως κουκουβάγιας τις εκθέτω και τις δημοπρατώ.. (λες;;;)

Οι δεινόσαυροι είναι αγαπημένοι για όλα τα παιδιά. Πόσο μάλλον το Juraasisc Park
Στο ίδιο moodboard είναι και το King Kong
Όπως και η ταινία, έτσι και η ζωγραφιά είναι ένα μπάχαλο! Lego 2
Place to be, όχι μόνο για το Big Ben αλλά και για του Μουσείο Φυσικής Ιστορίες με τους σκελετούς δεινοσαύρων
Minios. Απλά αυτό
Μόνιμοι επισκέπτες σε κάθε είδος κυκλικής οθόνης. Ευγενίδειο Πλανητάριο ή Θόλος στον Ελληνικό Κόσμο
Μόνο σε ζωγραφιά και σε φωτό το Queen Mary 2, γιατί live χλωμό…
Η απάντηση στην πρόταση. “Ο μπαμπάς πήγε στην κορυφή του Ολύμπου”

Κλείνοντας, τονίζω και πάλι τη σημαντικότητα να δώσουμε στα παιδιά μας ερεθίσματα να ταξιδέψουν, να ονειρευτούν και να φανταστούν….

Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

One Comment

  1. Pingback: Οι δεινόσαυροι - DadsRules

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *