Γονιός την εποχή της καραντίνας

Όλοι οι γονείς την περίοδο της καραντίνας μοιράζονται πάνω κάτω τα ίδια συναισθήματα “απόγνωσης”, και πραγματικά δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει γι’αυτό που νιώθουν. Μερικοί όμως το εκφράζουν και με πολύ χιούμορ, όπως ο Taylor Antrim, μπαμπάς και συγγραφέας στο επάγγελμα, με τον οποίο πολλοί από εσάς σίγουρα θα ταυτιστείτε…

#theuglytruth

Σίγουρα ο καθένας από εμάς πρέπει να νιώθει ευγνώμων όταν γνωρίζει πως είναι ασφαλής και υγιής σπίτι του, όταν ξέρει ακριβώς πού είναι τα παιδιά του (στα δωμάτιά τους) και δεν έχει καμία ανησυχία γι’αυτό, όταν όλη η οικογένεια βρίσκεται μαζί. Όμως, το γεγονός ότι είσαι κλεισμένος στο σπίτι, ότι δεν μπορείς να δεις από κοντά φιλικά σου πρόσωπα και το ότι δουλεύεις ενώ παράλληλα πρέπει να απασχολήσεις όσο πιο δημιουργικά γίνεται τα παιδιά που απαιτούν τη συνεχή προσοχή σου, μπορεί να σε στείλουν στην καρέκλα του ψυχαναλυτή – όταν φυσικά η καραντίνα τερματιστεί!

Πώς γίνεται όταν έχεις συνεχή skype calls με συναδέλφους, ατελείωτα mail να απαντήσεις, τη δουλειά που συνεχώς τρέχει, συγχρόνως να φτιάξεις χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά και να μάθεις τα πάντα γύρω από τους ανθρώπους που άλλαξαν τον κόσμο; Απλά δεν γίνεται! Και όταν προσθέσεις στην εξίσωση και έναν σκύλο που χρειάζεται τη βόλτα του, το χάος ξεκινά να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου.

#scheduleisyourfriend

Σίγουρα χρειάζεται πολύ καλός προγραμματισμός, μια άτυπη συνεργασία με το άλλο σου μισό. Θυμήσου να μην ξεφύγεις ούτε στιγμή από το πρόγραμμα αλλά συμβιβάσου και με την ιδέα ότι η τηλεόραση αναγκαστικά θα μείνει για περισσότερο χρόνο ανοιχτή από το κανονικό, ενώ ένα ποτό το βράδυ θα το έλεγες και “συνταγή γιατρού”!

#kidsarefine #maybenot

Και αναρωτιέσαι πώς είναι τα παιδιά σου, πώς το βιώνουν αυτό. Ίσως εκείνα που βρίσκονται σε μικρή ηλικία θα το δουν χαλαρά, θα είναι χαρούμενα που δεν θα έχουν σχολείο, θα τους λείπουν φυσικά οι φίλοι και οι δάσκαλοί τους όμως θα γκρινιάζουν που εσύ δουλεύεις πολύ. Φυσικά, θα ξεχαστούν με τον πρώτο αντιπερισπασμό που θα βρεθεί μπροστά τους. Από την άλλη, τα μεγαλύτερα παιδιά ενδέχεται να βιώσουν πολλά και αντικρουόμενα συναισθήματα και καταστάσεις, ίσως θυμό, λύπη, ξαφνικά κλάματα, υπερβολική ενέργεια, χωρίς βέβαια να θέλουν να δείξουν στην πραγματικότητα τι τους συμβαίνει. Με λίγα λόγια θα έχουν χάσει την μπάλα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με εσάς!

Φυσικά, μετά από όλα αυτά, το παρήγορο της υπόθεσης είναι να σκέφτεστε πως κάποια στιγμή θα κάθεστε όλοι παρέα και θα γελάτε σκεπτόμενοι τις στιγμές αυτές, τις χειροτεχνίες που δημιουργήσατε, τον ποιοτικό χρόνο που περάσατε μαζί, σε σημείο που θα τις αναπολείτε. Όμως τώρα βρίσκεστε εδώ και το μόνο που σκέφτεστε είναι πότε θα τελειώσει επιτέλους αυτό!

Νιώθετε κι εσείς κάπως έτσι αλλά δεν ξέρετε πώς να το περιγράψετε; Λέγεται “συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες”!


Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Πηγή

Διαβάστε επίσης:

Comments

comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.