Γιατί είναι σημαντικό το πρωινό!

Το πρωινό είναι ίσως το μοναδικό γεύμα της ημέρας στο οποίο όλη η οικογένεια βρίσκεται στο τραπέζι. Αυτό γιατί ο σύγχρονος/γρήγορος τρόπος της επαγγελματικής μας (κυρίως) ζωής, μας κρατάει μακριά το μεσημέρι και μερικές φορές και το βράδυ από αυτή την ιερή στιγμή.

Πρόσφατα διάβασα μία έρευνα κατά από κάποιο αμερικάνικο πανεπιστήμιο γιατί πρέπει να τρώμε οικογενειακά, κυρίως το πρωινό και κυρίως τα παιδιά μας. Εκτός από τα ψυχολογικά του θέματος, υπήρχαν και μερικά διατροφικά, καθώς τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό εμφανίζουν ελλείψεις σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά (σίδηρος, ασβέστιο, ψευδάργυρος, φυλλικό οξύ) και έχουν τάση αύξησης βάρους.

Άρα, τα παιδιά μας, είναι σημαντικό να τρώνε πρωινό, γατί:

Έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο.

nestle-1   
Όλοι θέλουμε να ακούσουμε: «το παιδί σας είναι άριστος μαθητής»

Αισθάνονται λιγότερη κούραση και υπνηλία στα πρωινά μαθήματα.

nestle-2
Δεν θα ξεχάσω τον ύπνο που έριχνα στο 2ωριο της έκθεσης στο λύκειο..

Αθλούνται περισσότερο και καταναλώνουν μικρότερη ποσότητα γλυκών και λιπαρών τροφίμων κατά τη διάρκεια της μέρας.

nestle-3
Γιατί σίγουρα δεν θέλουμε τα παιδιά μας να είναι μπουχέσες, αλλά αθλητικοί τυποι..

Και επειδή, πρωινό από πρωινό διαφέρει, δείτε παρακάτω κάποιες από τις πιο δημοφιλείς επιλογές πρωινού, κάνετε την σύγκριση και δείτε ποιες επιλογές ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες των παιδιών σας. Εάν θέλετε να το ψάξετε ακόμα περισσότερο η Nestle θα σας βοηθήσει στην πιο διατροφικά ισορροπημένη επιλογή πρωινού.

Picture1

inst-dr2

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *