Έξι (6)

16 Αυγούστου 2019. Και μόλις έγινες έξι. Έξι χρόνια μαζί. Έξι χρόνια νέες εμπειρίες. Έξι χρόνια προσπαθείς να με κάνεις καλύτερο άνθρωπο.

Έξι χρόνια προσπαθείς να με κάνεις καλύτερο πατέρα! Να μας κάνεις καλύτερους γονείς. Το ξέρω είναι πολύ δύσκολο. Το νιώθω. Είναι δύσκολο να προσπαθείς για κάτι που δεν έχεις ξανακάνει, που δεν έχεις ιδέα πώς είναι. Όμως οι προσπάθειες σου αποδίδουν. Το νιώθω. Αυτό το αθώο βλέμμα γεμάτο απορία, γεμάτο αγάπη, γεμάτο ενσυναίσθηση, γεμάτο πάθος για μάθηση, γεμάτο έτοιμο να αρπάξει κάθε νέα εμπειρία. Αυτό το βλέμμα τα κάνει όλα…

Προσπαθείς να μεγαλώσεις σε ένα περιβάλλον με πολύ ανταγωνισμό, με πολλή κακία, όμως με πολλά όνειρα και όρεξη για να κατακτήσεις τον κόσμο. Να κατακτήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Και εμείς θα είμαστε εδώ για σένα, κάθε ώρα και στιγμή. Θα είμαστε δίπλα σου όποτε μας χρειαστείς, όπως είσαι και εσύ όταν έχουμε δύσκολες ώρες. Είσαι βράχος, είσαι κολλητός φίλος και με το χαμόγελο και την αισιοδοξία σου φροντίζεις να ξεπερνάμε κάθε πρόβλημα.. είτε προσωπικό… είτε επαγγελματικό. Είσαι εδώ όταν σκοτεινιάζει και αγχωνόμαστε για την επόμενη ημέρα. Είσαι εδώ όταν ξημερώνει και δεν ξέρουμε τι θα μας… ξημερώσει. Είσαι εδώ! Για εμάς! Το ξέρω ακούγεται εγωιστικό, όμως αυτή είναι η αλήθεια.

Χωρίς να το ξέρεις είσαι και εσύ μπαμπάς. Ο μικρός μας μπαμπάς! Που μας βάζει στη θέση μας όταν παρεκτρεπόμαστε, που μας χτυπάει στη πλάτη για να συνεχίσουμε, που μας λέει δεν πειράζει που έμεινες άνεργος, που μας λέει Χρόνια Πολλά, που μας λέει καλημέρα, καληνύχτα!

Πλέον, εδώ και έξι χρόνια, εσύ μας μαθαίνεις να ζούμε, να κανονίζουμε τι θα κάνουμε και πώς θα το κάνουμε! Εσύ είσαι η κινητήριος δύναμή μας για να συνεχίσουμε….

Χρόνια σου πολλά, Γιάννη μου!

Ακολουθήστε το DadsRules στο Instagram:

inst-dr2

Σχετικά άρθρα:

Comments

comments

About Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Τον Αύγουστο του 2013 απέκτησα τον γιό μου Γιάννη, ο οποίος ως γνήσιο λιονταράκι μας κάνει ότι θέλει. Νιώθοντας την ανάγκη να μοιραστώ αυτό το πρωτόγνωρο συναίσθημα με όσους περισσότερους μπορώ, το Φεβρουάριο του 2014 δημιούργησα αυτό το ημερολόγιο σκέψεων. Έτσι για να λέμε αυτά που νιώθουμε σε άλλους μπαμπάδες. Στο ενδιάμεσο ξανάγινα πατέρας, αποκτώντας μία πανέμορφη κόρη, τη Χριστίνα-Ιφιγένεια και οι σκέψεις πολλαπλασιάστηκαν..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.